Pamukkale / Denizli

Mehmetçik Mah. 2622 Sk. No:2 Daire: 3 Altınyaprak Apartman

Denizli Pedagog

Denizli Pedagog Uzmanlar

Fatoş Yaman

Psikolojik Danışman/Çocuk terapisti

Fatma
Fatma@imagopsikoloji
Read More
Merhaba, oğlumun açıklanamaz ve yersiz korkuları vardı. Üstesinden gelebilmek için psikolog tavsiyesi aldım ve yolumuz Fatoş hanımla kesişti. Kendisi ilk seanstan itibaren kızımla harika bir bağ kurdu ve artık benzer sorunlar yaşamıyoruz. Güler yüzlü ve samimi yaklaşımı ile bize yol gösteren Fatoş hanıma buradan da teşekkür ederiz 🙂
Melike
Melike@imagopsikoloji
Read More
Çocuğum için geldik. Öfke krizleri çok fazlaydı. Terapi sayesinde kendi yaptığım yanlışları görme fırsatım oldu. Şuan çocuğumla daha sağlıklı bir ilişki içerisindeyim. Teşekkür ederim Fatoş hanıma
Previous
Next
denizli pedagog

Randevu Al

En kısa sürede dönüş sağlayacağız.

Danışan Yorumları

Pedagog, 0 ila 12 yaşındaki çocukların duygusal ve zihinsel gelişimlerini değerlendirir ve izler. Çocukların psikolojik ve sosyal gelişimini takip etmesine ek olarak çocuğun sorun yaşaması durumunda çözüm üretir. Ebeveynlere fiziksel, duygusal ve sosyal olarak sağlıklı çocukları nasıl yetiştirecekleri konusunda tavsiye ve rehberlik sağlar. Bu açıdan bir eğitimciye eğitim bilimcisi veya pedagog denir. Eğitimcilere, çocuğun psikolojisini ve zihinsel gelişimini takip edip gözlemleyebilen ve olası sorunlara tavsiyelerde bulunurken çözüm bulabilen profesyoneller denir. Bu açıdan pedagoglar, gelişimsel, Denizli psikolog ve psikolojik ve sosyal sorunları olan çocuklara yardım eder. Bunun yanı sıra ebeveynleri ile olan ilişkilerini yönlendirirler. Pedagogların bir diğer görevi de anne babalara çocuklarının sağlıklı büyümeleri için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlamaktır.

Denizli Pedagogların Görevleri

Denizli pedagog, Denizli ilinde bulunan kişiler için hizmet vermektedir. Bu açıdan pedagoglar, ailelere çocuk gelişimi ve eğitimi alanında danışmanlık yapar. Hastanenin çeşitli tedavi ve bakım bölümlerindeki çocuklara duygusal destek sağlanmasının yanı sıra çocuğun hayatında yer alan öğretmenler, sosyal hizmet uzmanları, aile hekimleri ve diğer profesyonellerle koordineli olarak çalışır. Çocukların kişisel gelişimlerini etkileyebilecek olan sosyal ve kültürel farklılıklar ile ilgili aile bireylerine rehberlik hizmeti sunar. Ayrıca dil ve konuşma sorunu olan çocukların durumunu değerlendirir. Aile üyelerine bebek bakımı, beslenme, uyku ve egzersiz konusunda tavsiyelerde bulunur. Günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte profesyonel eğitimcilerin sayısı artmakta ve profesyonel eğitimcilerin çocuklarının büyümesine yardımcı olması oldukça önemlidir. Deneyimli pedagoglar tarafından desteklenen çocuklar, farkındalıklarını artırır ve daha dikkatli bireyler haline gelir. Artan farkındalıkları ve dikkatleri sayesinde başarılı olabilir ve bağımsız adım atmaları daha kolay hale gelir. Bu nedenle eğitim desteği arayan aileler mutlaka alanında uzman pedagoglardan yardım almalıdır.

Denizli Çocuk Psikoloğu ve Pedagog Farkı

Çocuklar bazen sorunla kendi başlarına baş edemezler, bazen de nasıl hissedeceklerini veya hareket edeceklerini bilemezler. Bu gibi durumlarda ise çocuk psikoloğu ve pedagoglar devreye girer. Temel eğitimin yanı sıra çocuk psikolojisi alanında da eğitim almış ve bu alanda yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olanlara da çocuk psikoloğu denir. Çocuk psikologları sadece çocuk hastalarla ilgilenir. Ergenlik sorunları ve dikkat dağınıklığı yaşayan çocuklar çocuk psikoloğuna başvurabilirler. Öte yandan pedagoji daha eğiticidir. Temel eğitimine ek olarak, ebeveynlik eğitimi almış bir kişidir. Pedagoji, yemek yemeyi veya kardeşlerine zarar vermeyi reddeden çocukların pedagog ile beraber çalışması gerektiğini gösterir. Bu ayrımları doğru yapabilmek için ailelerin çocuklarına dikkatle bakmaları gerekir. Bu şekilde, doğru profesyoneller yardım alabilir. Bir pedagog ile çalışmak istiyorsanız, tamamen profesyonel olduğunu ve alanında yüksek lisans ve doktora derecesine sahip olduğunu belirtmekte fayda vardır. Çocuklarla çalışması ve çocuk alanında eğitimci olması da önemlidir. Bu aşamada ise pedagog tavsiye ve yorumlarını inceleyerek bir karara varabilirsiniz.

Ücretsiz Ön Görüşme