Pamukkale / Denizli

Mehmetçik Mah. 2622 Sk. No:2 Daire: 3 Altınyaprak Apartman

Sigarayı Kolay Bırakma Yolları

Sigarayı kolay bırakma yolları hayat tarzını değiştirmekle başlar. Bağımlılık, problemleri azalttığı düşünülen şeylere aşırı ilgi gösterme durumudur. Birçok sorunla karşılaştığınızı ve ancak sigarayla rahatlayabildiğinizi düşünüyorsanız, sıkıntıları analiz etmelisiniz. Bağımlılığın psikolojik evresini çözümlemek, verimlilik sunabilir. Sorun edilebilecek şeylerle karşılaşmak kaçınılmazdır. İstenmeyen hallerin sigara tüketimiyle ilişkisi, dopamin hormonuna duyulan ihtiyaçtır. Mutlu olmak ve keyif almak, sigara isteğini azaltabilir. Çözüm üretmekte zorlanıyorsanız, psikolojik hizmetler kolaylık sunar. Sigaraya ayrılan vaktin farklı şekilde değerlendirilmesiyle fiziksel bağımlılık atlatılabilir. 

Sigara İçme İsteği Nasıl Yok Edilir? 

Sigarayı nasıl bırakırım diyorsanız, sürecin zorluğunu kabul etmeniz gerekir. Her gün kimyasallara maruz kalmak ve sağlıklı bir hayata kavuşmak arasında seçim yapılmalıdır. Çeşitli maddelere ihtiyaç duymamak, sağlığınızı çok yönlü olarak iyileştirecektir. Sigara kullanımının vücudu yıprattığını ve ölümü hızlandırabildiğini unutmamak gerekir. 

Alışkanlıktan kurtulma kararı ilk ve en önemli adımdır. Telkinler, kararın uygulanmasını hızlandırabilir. Sigarayı kolay bırakma yolları devamlılık ister. Düzenli olarak tekrarlayabileceğiniz telkinler şöyledir:

  • Sigarayı bırakacağım.
  • Sigaraya ihtiyacım yok. 
  • Sigara sorunlarımı çözmez. 

Psikolojik gayretler, fiziksel faaliyetlerle desteklenmelidir. Sakız çiğneme başlangıçta yardımcı olabilir. Kondisyon egzersizleri stres atmayı kolaylaştırır. Bir arkadaş grubuyla hız ve dikkat gerektiren faaliyetlere katılmak yararlıdır. Spor hayatta öncelikli yer tutunca, sigaranın performans düşürme etkisini anlamanız kolaylaşabilir. Karate, judo, tekvando gerginliği azaltabilecek sporlardır.

Sigarayı Bırakan Kişi Kaç Gün Zorlanır? 

Sigarayı bıraktıktan sonraki ilk 4 hafta önemlidir. Vücut, alıştığı kimyasalları isteyerek metabolizmayı zorlayabilir. Bağımlılığı yenmek isteyenler, bu sürece hazır olmalıdır. Gayretlerinizin başarısı ilk 1 ayda gösterilecek iradeyle ilişkilidir. Zoru başarmanın önemi kavranmalıdır. Dudakların sigara tutma alışkanlığı çabuk geçmeyebilir. Cebinizde kuruyemiş taşıyarak ihtiyaç halinde tüketmeniz, sigara isteğini azaltabilir. 

Stres anında kasların gerilmesi, öfke nöbetleri, baş ağrısı normaldir. Sigarayı kolay bırakma yolları, zihni ve elleri meşgul etmektir. Boş zamanlarda bulmaca ve sudoku çözmek, çeşitli yayınları takip etmek, kitap okumak dikkat gerektiren yararlı faaliyetlerdir. Süreci zorlaştıran etkenler arasında çevre öne çıkar. Sigara içen ve ikram eden kişiler gayretlerinize zarar verebilir. Kötü alışkanlığı bulunmayanlarla vakit geçirmeniz faydalıdır. 

Sigaranın Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir? 

Sigaranın neden olduğu hastalıklar hakkında bilgi edinmeniz önemlidir. Tütün mamüllerindeki maddeler ilk olarak dolaşım sistemini etkiler. Günümüzde kalp hastalıklarının başlıca sebebi sigaradır. Yeni hastalıkların gelişmesinde ve mevcut sorunların komplike olmasında etkilidir. Sigara kullanımıyla görülebilen hastalıklar şunlardır: 

  • Ağız kanseri 
  • Akciğer kanseri 
  • Kolon ve rektum kanseri
  • KOAH 
  • Tip 2 diyabet 
  • Böbrek hastalıkları
  • Cinsel hastalıklar

Sigara dumanının temas ettiği dokular hızla yıpranır. Kimyasallar, damar sertliği ve ritim bozukluğu oluşturabilir. Dişlerin sararması, ağız kokusu, kronik öksürük nöbetleri, el ve ayaklarda uyuşma yaygın sonuçlardır. Kanla beslenemeyen uzuvların kangren olup kesilmesi mümkündür. Sigarayı kolay bırakma yolları, dumanın zararlarını araştırmakla desteklenebilir. 

0 0 Puanlar
Puanlayın
Ücretsiz Ön Görüşme
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x