Pamukkale / Denizli

Mehmetçik Mah. 2622 Sk. No:2 Daire: 3 Altınyaprak Apartman

1.Sınıf Çocuğu Psikolojisi

1.Sınıf Çocuğu Psikolojisi

Okula yeni başlayan çocuklar evdeki güvenli yaşamlarını terk edecek olmanın endişesini yaşayabilirler. Fakat bazı bilgiler ile bu durumun üstesinden gelerek eğitim hayatından keyif alması sağlanabilir. 1.sınıf çocuğu psikolojisi yeni değişikliklere ayak uydurmaya çalışmanın ağırlığından etkilenir. Sınıfta oturma zorunluluğu yeni bir şeydir. Ayak uydurması gereken birçok değişiklik bulunur. Diğer bir değişiklik birçok çocukla bir arada aynı ortamda bulunmasıdır. Öğretmen kavramı yeni bir şey olup ailesi dışında bir büyüğünün sözlerini dinlemesi gerektiğini fark eder. Bununla birlikte ailesi olmadan temel ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Yeni arkadaşlar ile tanışmak, kendinden büyük çocuklar ile aynı ortamda bulunması gerekmektedir. Bu gibi yenilikler ile uyum halinde olabileceği gibi normal olarak çeşitli sorunlar yaşayabilir. Çocuk bu sürede daha öfkeli davranabilmektedir. Aynı zamanda gergin olabilir ve bu sebeple parmak emmeye tekrar başlayabilir. Altını ıslatma gibi tepkiler de görülebilmek ile birlikte alıştığı takdirde bu gibi durumlar son bulmaktadır.

1.Sınıf Çocuğuna Nasıl Davranılır?

Okula başlayan çocuklar olgunluk anlamında çok büyük yol kat etmektedir. Çocuklar bu dönemde özgüven kazanıp kendi başlarına hareket etmeyi öğrenir. Sosyal becerileri gelişmektedir. Başka çocuklar ile aynı sınıfta bulunmak ve arkadaş olmak iletişim becerilerini geliştirir. 1.sınıf çocuğuna nasıl davranılır özellikle bu gelişimlerin sağlanabilmesi için çok önemlidir. Okulda kendisini başlangıçta stresli hissedebilecek olan çocuğa karşı sabırlı ve destekleyici olunmalıdır. Anne ve baba ile okulda olanları paylaşabilmesi açısından ılımlı olunması gerekir. Altını ıslatma ve parmak emme gibi sorunlar çocuğu strese sokarak çözülmeye çalışılmamalıdır. Bu durumlarda gerekirse bir uzmandan yardım almak büyük bir fayda sağlayacaktır. Sadece çocuk değil; anne ve babaların da bu konuda yardım alması gerekir. Ev, okuldan çok daha büyük bir eğitim yeridir ve bu sebeple ebeveynlerin bilgilenmesi gerekir.

1.Sınıf Çocuğu Psikolojisi İçin Neler Yapılabilir?

Çocuğunuz okula yeni başladığı için endişe duyabilirsiniz. Fakat bu yaşlardaki çocuklar için doğru davranışlar ile çok verimli bir dönem geçirmesine yardımcı olabilirsiniz. 1.sınıf çocuğu psikolojisi için neler yapılabilir bakılacak olursa, ilk olarak bu yaşlardaki çocukların özelliklerini ele almak gerekir. Bu yaşlarda çocuklar oldukça öğrenmeye isteklidir. Çevreyi ve tüm dünyayı keşfetme isteği içerisinde olurlar. Ödevleri daha iyi pekiştirmek için bu özellikten faydalanarak okulu çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Denemeye olan istekleri sebebiyle deneme ve canlandırma yolu ile derslere bir adım daha yaklaşılabilir. Sizi ve öğretmenini; kendisini memnun etmek isteyen çocuk için başlangıçta daha kolay hedefler vererek başlanabilir. Ödevlere yardımcı olarak kendilerinin yapmasını sağlayabilirsiniz. Ödevini tamamlayan çocuğu kutlayarak teşvik edebilirsiniz. Hata yaptığı takdirde hemen göstermeyip tekrar gözden geçirmesini isteyebilirsiniz. Okula başlarken yoğun bir stres içerisinde olan çocuğunuz için profesyonel bir psikolog yardımı alarak gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

0 0 Puanlar
Puanlayın
Ücretsiz Ön Görüşme
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x