Pamukkale / Denizli

Mehmetçik Mah. 2622 Sk. No:2 Daire: 3 Altınyaprak Apartman

Psikiyatri Nedir?

Psikiyatri Nedir?

Psikiyatri, beynin nasıl işlediğini, ruh sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bir bilim dalı olarak tanımlanmaktadır. Kimi durumlarda bireyler, psikolojik sorunlar ile savaşmak için ne kadar farklı yollar denese ve mücadele verse bile yaşanılan sorunlar sürekliliğini devam ettirmektedir. E5 karayolu üzerinde ki yoğun semtimiz kadınlarına ulaşabilmek çok kolay. Bu gibi durumlar da psikiyatrik hastalıklara neden olabilmektedir.
Beyin de tıpkı diğer organlar gibi kontrol altında olmadan çalışmaya devam etmektedir. Her ne kadar duygu ve davranışların kontrol altında tutulduğu yönünde bir görüş olsa da bilinçaltı ve sorunlarla başa çıkabilme durumlarında yadsınamaz problemler görülebilmektedir. Bu nedenle psikiyatri beynin içerisinde bozulan çalışma mantığını düzenlemek ile ilgilenecek ve kişiye uygun tanı ve tedavi yöntemlerini uygulamaya koyacaktır. Uygulanan tedavi süreci ise kişiye ve yaşanılan sorunlara göre de değişkenlik gösterecektir.

Psikiyatrik Hastalıklar

Psikiyatrik hastalıklar, davranış ve duygusal bozukluklara neden olabilmektedir. Tanı koyulması için öncelikle hastanın doktor kontrolünde izlenmesi gerekmektedir. Teşhisin konulmasının ardından da hastaya uygun bir tedavi süreci başlatılmaktadır.
Psikiyatrik hastalıklar arasında ise depresyon, panik atak, obsesif-kompulsif bozukluk, sosyal fobi, bipolar bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete ve hiperaktivite gibi hastalık çeşitleri bulunmaktadır.
Bu hastalıklar neticesinde ileride oluşabilecek çok daha ciddi sorunlardan kaçınmak amacı ile mutlaka bir psikiyatriste gidilmesi tavsiye edilmektedir. Beden sağlığı kadar ruh sağlığının da ne kadar önemli olduğu günümüzde çok daha fark edilebilir ve önemsenir bir durumdadır. Çağımızın getirdiği sorunlar, çevresel ve genetik faktörler kişilerin ruhsal dengelerini bozabilmektedir. Bu bozulma neticesinde kişilerin yaşadığı psikiyatrik durumlar oluşabilmekte ve bunlar da ciddi sorunlara yol açabilmektedir.
Psikiyatrik sorunları yokmuşçasına görmezden gelmek, bir insanın kendine yapabileceği en kötü durumlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Özsaygı, özgüven, sosyal ilişkilerin bozulması, kaygı, panik, dahası ölüm ve intihar merakı gelişebilmekte ve bu durum neticesinde istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılmasına neden olabilmektedir.

Psikiyatr Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

Psikiyatr görev ve sorumlulukları arasında öncelikle hizmet kalitesi gelmektedir. Tıp mesleği etiklerine, hasta ve ailesine yönelik sorumlulukları bulunmaktadır. Öncelikle hastanın muayenesi yapılmalı, davranışları gözlemlenmeli ve tıbbi geçmişi gözden geçirilmelidir. Psikolojik testler, yorumlama ve laboratuvar testlerinin yapılmasının ardından da sonuçlar değerlendirilmelidir. Duyusal, sosyal, bilişsel ve davranışsal bozukluklar incelenerek tedavi amacı ve yönteminin belirlenmesi ile de süreç başlatılmalıdır.
Psikiyatristin sorumlulukları arasında gerekli değerlendirilmelerinin yapılmasının ardından ilgili ilaçların reçetelendirilmesi, takibinin yapılması, ilaçların olası yan etkilerinin gözlemlerinin yapılması, tedavi planına uyulması yer almaktadır.
İmago Psikoloji, insanların yaşadığı karmaşa, ruhsal sorunlar ve çözümsüz görülen konularda yardımcı olmak adına hizmet vermeye devam etmektedir. Bireysel terapi, çocuk terapisi, aile terapisi, ergen terapisi, cinsel terapi gibi konularda alanında başarılı uzmanlar ile destek vermektedir. Psikiyatri hastalıkları konusunda var olan sorunlar ile ilgili görüşerek, randevunuzu oluşturabilir ve hemen destek almaya başlayabilirsiniz.

0 0 Puanlar
Puanlayın
Ücretsiz Ön Görüşme
0
Düşüncelerinizi çok isterim, lütfen yorum yapın.x