Bir psikoloğa gitmenin yararları, psikolojik sorunlarınızı yönetmenize yardımcı olabilmesidir. Hayatınızdaki bir durum normal yaşamınızın işleyişini bozuyorsa, yaşam kalitenizi düşürüyorsa ve bir süre devam ediyorsa psikolojik bir sorun olduğu söylenebilmektedir. Psikolojik sorunları olan kişiler, problemi çözmek istiyorlarsa bir psikologdan yardım almalıdırlar. Tıpkı nezle olunduğunda doktora gitmek gibi psikolojik problemlerde de bir psikoloğa gidilmesi önerilmektedir. Hayata bakışınız değişecek ve beyninizde çalışan olumsuz sistemleri değiştirmenize ve hayata daha objektif bakmanıza yardımcı olacaktır. Bu, hayatta yapılan hataların fark edilmesine yardımcı profesyonel bir bakış açısı olacaktır. Kendinizi tanımanıza, algılamanıza ve tanımanıza yardımcı olacaktır.
Psikoloğa Gitmek Bana Nasıl Yardımcı Olur?
Psikoloğa gitmek bana nasıl yardımcı olur konusu hemen hemen çekimser olan kişilerin aklına gelecek ilk sorudur. Psikolog görüşmelerinde ve de değerlendirmelerinde ilk olarak kişinin sorununun ne olduğu konusunda ayrıntılı bir değerlendirme yapılmaktadır. Kimi zaman bu değerlendirmelerde psikolojik testlerden de faydalanılması gerekli görülebilmektedir. Akabinde de ilgili terapi yöntemi ve sürecine aşlanmaktadır. Uygun terapi yöntemine göre seanslar gerçekleştirilecektir.
Geleceğe dair duyulan kaygı, umutsuzluk duygularının olması, ruhsal çöküntü, intihar ve ölümle ilgili düşüncelerin artması, uzun süreli uyku bozukluğu, boşanma, evlilik, sosyal ilişkiler ya da iş değişikliği gibi konularda karar aşaması durumlarında birçok kişi psikoloğa danışmakta fayda görmektedir. Aynı zamanda kişinin zarar verici davranışlarda bulunması, sanrılar, panik ve öfke krizleri, aşırı kilo değişimleri, aşırı alkol alımı, bağımlılıklar, konuşma ve rahatlama isteği gibi durumlar da vakit kaybedilmeden psikolojik bir destek alınması yönünde oldukça önemli belirtilerdir.
Psikoloğa Gitmenin Pozitif Etkileri Nelerdir?
Psikoloğa gitmenin pozitif etkileri arasında öncelikle kelimelere dökülemeyen sorunlar hakkında konuşma imkânının verilmesi olduğu söylenebilmektedir. Kimi durumlarda yargılanmamak adına en yakınlar ile konuşmaktan çekinilebilmektedir. Kimi zaman da çok daha objektif bir bakış açısına ihtiyaç duyulabilmektedir. Bir uzman ile yapılacak terapilerde kişiyi derin yasa, acıya veya üzüntüye boğan durumlar açıkça konuşulabilir hale getirilmektedir. Bu sayede de kişinin konuştukça çok daha hafiflediği, içe kapanıklığın aşıldığı ve paylaşımın nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgi edinmesi sağlanmaktadır.
Psikoloğa gitmenin pozitif etkilerinden biri olarak kişinin bireysel gelişiminin de desteklenmesi söylenebilmektedir. Psikolojik bir destek, beyin gelişimi açısından son derece olumlu etkiler sağlamaktadır. Yaşamsal süreçlerde farklı bakış açıları ile karşılaşmak, olayların çok daha farklı algılanmasına ve de düşünülmesine yardımcı olmaktadır.
Psikolojik destek almak, herhangi bir travma, kaygı bozukluğu, anksiyete gibi diğer ruhsal ve davranışsal bozukluk tedavileri için uzman bir psikolojik danışman ile görüşmek sorunların çok daha kolay çözülmesini sağlayacaktır. Bireysel, çocuk, ergen, çift ve cinsel terapinin yanı sıra kurumsal danışmanlık ve online psikolojik danışmanlık alanlarında da hizmet sunan Çevrimiçi Terapi güven ilişkisine dayanan çözüm süreçleri ile her zaman sizin yanınızda olacaktır.